Smart és trendi – A kötött és a flitter

Ti mennyire követitek a divatot? Különben is mit jelent egészen pontosan az, hogy követni a divatot? Azokat a termékeket megvásárolni, amit a nagy divatguruk viselnek, illetve piacra dobnak? Vagy ahhoz hasonló darabokat vásárolni, de csak azt, ami jól áll rajtunk? Hol vásárolunk?
– Nyilván ott, ahol megtehetjük! 
Vagy ott, ahol a pasink megteheti?
Ő vásárol nekünk, vagy kizárólag mi veszünk a saját pénzünkből magunknak ruhákat? Ha szingli vagy persze! De ha feleség vagy? Van külön kasszád? Sok kérdés, és megannyi válasz!

Mindenki annyira van eleresztve, amennyire élethelyzete engedi, illetve vagyunk páran, akik képesek túlköltekezni, és megvenni egy-egy trendi darabot majd később imádkozni, hogy hamarabb jöjjön a fizu. 
Sok nőt követek instagrammon, leginkább a divatikonokat, bloggereket, illetve azokat a sport-és egészségtudatos gurukat, akiktől tanulni tudok, legyen az étrend, táplálékkiegészítő, edzőtermi gyakorlatok stb. Azonban egyeseken mindig fennakad a szemem, és ezt most nem a jó értelemben mondom. Vannak azok az instalányok, akik azt hiszik, hogy Gucci, Hermés, Tiffany stb. papírzacskókkal pózolni vagány. 

Nem tudok mást tenni, mint sajnálni őket. Ha valaki azzal szeretné elnyerni a követői kedvelését, alias „like”-jait, hogy értéktelen papírzacskókkal pózol, (mindegy az most, hogy hány ezer eurós táska, cipő van benne, vagy sincs!) szerintem ez csak valami komplexusra utalhat, illetve arra, hogy nincs tisztában önmaga értékeivel, de legfőképpen magával az „érték” szó jelentésével. Szóval, ha ennyire divatikon valaki, vagy ennyire tehetős, akkor inkább jótékonykodjon, csináljon valami kreatívat, amivel esetleg kitűnik az összes többi instacica közül. 

Ha engem kérdeztek, akkor igen van egy-két drágább darab a gardróbomban, de nem élek-halok egy-egy újabb Louis cipőért, mert inkább veszek magamnak repülőjegyeket, és új gumikat az autómra stb…:-)

Tehát igen sokat vásárolok a ZARA-ban, H&M-ben, Massimo Dutti-ban és a Mangoban. Nemes egyszerűséggel azért, mert annyira szépen lekoppintják a drágább tervezők darabjait, hogy néha néha alig van különbség, plusz szuper darabok vannak a hétköznapi-és alkalmi viseletre egyaránt. Persze nem azt mondom, hogy a ZARA olcsó, mert nem! Néha pofátlanul drága, az anyagok pedig előfordul, hogy foszlanak, vagy egy forintot sem érnek. Mindezt félretéve hadd adjak nektek egy tanácsot! Sokan utálunk leárazáskor vásárolni, mint például én is, mert nem szeretem a tömeget, a tolongást a próbafülkénél, pláne a polcokon való rendetlenséget.
DE!
A H&M-ben leárazáskor olyan darabokat akasztanak ki, amiket esküszöm nem tudom melyik szezonból valók de, hogy életemben nem láttam még az biztos! Színes, masszív anyagú, különleges szabású kabátok, szoknyák, amik tuti, hogy a maga idejükben „megfizethetetlenek” voltak, és most ott hevernek előtted pár ezer forintért!

Érdemes kicsit több időt eltölteni, „turkálni”! Én mindig találok valami extravagánsat!

Szóval a címhez visszatérve az egyik kedvenc idei választásom a flitter. Egyrészt mert nagyon „festive”, másrészt mert jól viselhető bármilyen alkalomra. Biztos vagyok benne, hogy ti is vásároltatok legalább egy flitteres darabot, ha máskor nem Szilveszterre:-) 
Nos én is megtettem, mégpedig egy elég megosztó úgynevezett „cullottes” formájában. Érdekes néha olyan darabokat is megvásárolok, amik nem feltétlen állnak annyira jól, viszont különlegesek. Most is van a ZARA-ban egy hasonló szett, de most ez egy fehér szoknya és hozzá egy hosszú ujjú felső! A linkért klikk a képre!

Az anyaga konkrétan ugyanaz, mint az én nadrágomé, bár szerintem összeakadnak a flitterek, ha a felsővel együtt viseled. 

A második kedvencem idén is a kötött pulóverek voltak. Ha követtek az instagrammon láthatjátok, hogy rengeteget hordok kötött kardigánt, pulóvert, még nadrágot is. Kényelmesek és melegek. Ha szeretnél trendibb hatást elérni vegyél nem hétköznapi színeket. Például rózsaszín, kék, lila. 

Ezt a pulóvert még megtaláljátok a MANGO-ban, ráadásul le is van értékelve! Fontos, hogy nem szúrós az anyaga, tehát ha nem szeretsz rétegesen öltözködni, akkor is elviselhető lesz ha nem veszel alá semmit:-)

Mondhatnám, hogy a harmadik legtrendibb dolog ebben a szezonban a bársony volt, és vicces, mert tulajdonképpen most vettem észre, hogy a cipőm is flitteres. Emlékszem sokat szemeztem ezzel a lila bársony cipővel, és mindig azt mondtam magamnak, hogy majd maximum akkor veszem meg, ha le lesz értékelve.
Miért?
Mert amilyen „kétballábas” vagyok mindig összerugom a bokáimat, és hát konkrét sérülést tudok ezzel a cipővel okozni magamnak, pláne ha figyelembe vesszük, hogy azok a flitterek milyen karcolásokat tudnak csinálni:-) Pont egy db 38-as volt a leárazás végén még belőle az Alléban… 5990-ért. Szóval jött velem haza:-) 


Nem akartam belerakni a blogba ezt a képet, de végül annyira viccesnek találtam, hogy pont egy barátom lakására mutatok fel, hogy gondoltam miért ne. Elég cool dolog a parlamenttől karnyújtásnyira lakni, és a teraszodon kávézni miközben konkrétan belátsz a parlament épületébe.

Akartam még Nektek egy hasznos tippet adni! Pár héttel ezelőtt Édesanyám megkért, hogy rámoljam át náluk a ruhásszekrényeimet, és szelektáljam ki, ami nem kell. Nekiálltam a dobozoknak persze húztam a számat, hogy erre időt pazarolni felesleges, szimplán csak ajándékozzák el… Lusta disznó vagyok néha, ez van:-)
Szóval míg „turkáltam” a rég levetett ruhák között, olyan kincsekre bukkantam, amire nem is gondoltam volna, és így került a fotóra ez a MANGO táska is. Nézzétek át ti is a rég megunt ruhadarabjaitokat! Biztos találtok köztük olyat, amit idén is szívesen hordanátok!


FEATURED ITEMS:

Fashion