Pár nap alatt döntöttük el, hogy elindulunk a Marie Claire fotópályázatán. Eleinte más felállásban dolgoztunk volna, de az első fotós visszalépett másfél héttel a határidő lejárta előtt. A fejemben addigra a koncepció már egyértelmű volt illetve az is, hogy smink tekintetében kivel szeretnék dolgozni. Azt, hogy másfél hét alatt hogyan fotózunk le 5 különböző női “arcot-szerepet”, hogyan egyeztetem össze a “stáb” időbeosztását, illetve, hogy hogyan lesz stúdióm mindezt a lehető legminimálisabb anyagi költségből kihozva még nem tudtam.
Törtem a fejem kire volna szükségem, kivel dolgoznék együtt szívesen, ki érhet rá, és ki találná még érdekesnek a projektet. És ugye nem elhanyagolandó tényként kellett kezelnem, hogy ez egy fotós pályázat nem pedig Dinuska blogposztjának anyaga.
A pályázat középpontjában a női lét sokszínűsége volt. 

Sandro Miller Malkovich című fotókiállítása adott nekem ihletett, miszerint az összes női szerepet ugyanaz az ember testesítse meg. Tehát az összes karakter modellje én voltam. Egy valamit tudtam, hogy olyan szerepeket szeretnék bemutatni a fotókon keresztül, amik nem szokványosak, meghökkentőek, vagy a világsajtóban is felkapott téma alapjaként szerepelnek.
Később, amikor megláttam a Marie Claire zsűrije által kiválasztott munkákat eleinte szomorúan kémleltem a laptopom képernyőjét, és annyira bántott, hogy napokig az egész témát a gondolataim leghátsó bugyrába száműztem. Magamhoz hűen ezt a projektet is, mint minden mást, amiben részt veszek nagyon a szívemen viseltem.
Megközelítésünk sajátos volt, Dinás. Mindenki mást lát bele a témába, és a mi fotóink karaktereibe is. 

Stábunk tagjai:

Fotó: Vojcehovszkij Richárd
Stylist: Clara Gherghel
Smink: Aradi Nóra, Venczlik Yvette
Modell: Deák Edina Karina

1. Karakter

MENEKÜLT NŐ

(Fejlettebb országokban már nem újdonság, hogy különböző szervezetek támogatják a migráns nők beilleszkedését, munkakeresését és munkába állását. Ilyen hasonló számomra nagyon szimpatikus kezdeményezést találtam itthon: Munkaerő-piaci szolgáltatások harmadik országbeli nőknek)

 

2. Karakter

SZOPTATÓ NŐ

(Kijelölt hely hiányában a nő az étterem mosdójába kényszerül, hogy megetethesse gyermekét.
Nem is értem hogyan zavarhatja valaki szemét egy gyermekét szoptató nő. Szerintem ez csak intelligencia kérdése. Csak egy tuskó lehet, aki ezt szóvá teszi, mégis a mai napig nagy port kavar a világsajtóban.
BTW: A baba eleinte az én saját kötött ruhámat viselte, amit pici babaként én is hordtam. Még a nevem is bele volt horgolva:-) Annyira cuki és megható volt, amikor Anyukám, mint hímestojást becsomagolva  kezembe adta, hogy elvihessem a fotózásra.)

 

3. Karakter

COCO CHANEL

(Noha kimondva nem volt feminista, de a 20. századi modern nő megtesítője. Női ikon.)

 

4. Karakter

TRANSZVESZTITA

(Rengeteg fantáziát láttam egy ilyen karakter befotózásában. Én ezt is a fashion irányából fogtam meg, minden percét élveztem az átválozásnak.)

 

5. Karakter

BLOGGEREK

(Mint kiegészítő témát dobtam be, hogy legyen olyan szerep, ami a mai social media platformot nagy mértékben uralja.)

 


A másfél nap alatt lefotózótt anyagból nehéz volt 5 db-ot kiválasztani nem csak azért, mert fotók tekintetében mindig nehezen választom ki a végleges publikálásra kerülő képeket, hanem azért, mert Ricsi annyira szép képeket készített. Ennyire gyorsan dolgozó fotóssal nem dolgoztam még. Utómunkát nem igénylő képeket lő. Talán épp ezért van tele a naptára:-) 
Ugyan a legjobb 20-ba nem kerültünk be, megérdemlitek Ti is, hogy lássátok min dolgzotunk, és mi is, hogy megmutassuk Nektek ezt a kis gyöngyszem projektet. Hálás vagyok mindenkinek, aki hozzájárult a projekt rekordidő alatti megvalósításához. 

Íme néhány kép, amiket kiválogattam Nektek, tekintsétek “behind the scenes” fotóknak, hisz máshol nem kerülnek publikálásra:-)


 

 

 

 

 

 

 

 

Mint mindig most is kíváncsi vagyok a véleményetekre!